Con questo impasto realizzo dei biscotti da inzuppo in 5 minuti con pochissimi ingredienti | Solo 25 Kcal!

Bij het klassieke kopje melk of koffie ‘s ochtends zijn 5-minuten koekjes van het type ladyfingers natuurlijk perfect, omdat ze smelten in de mond en heerlijk blijken te zijn. De bereiding is, zoals je gemakkelijk kunt raden, echt heel eenvoudig en niet veeleisend, zodat je dit wonder kunt bakken wanneer je daar zin in hebt.

De ingrediënten zijn allemaal gezond en heilzaam, om nog maar te zwijgen over het feit dat je waarschijnlijk niet naar de supermarkt hoeft omdat ze zo vaak worden gebruikt dat je ze al in je voorraadkast hebt staan. Ze zijn zeker beter dan verpakte koekjes en bevatten minder suiker, waardoor ze veel lichter en gezonder zijn. In feite zullen zowel volwassenen als kinderen ze niet kunnen weerstaan, en als je ze uit de oven haalt zullen ze wedijveren om te zien wie er het meeste kan eten. Laten we eens kijken hoe je ze klaarmaakt!

Het recept voor koekjes in 5 minuten zoals ladyfingers, heerlijk voor koud gebak of om in te dippen!

Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
Porties: ongeveer 18-20 koekjes
Calorieën: 25 per koekje

Koekjes in 5 minuten

Ingrediënten

70 g bloem
30 g stevia zoetstof (of als alternatief 60 g gewone suiker)
10 g vanillesuiker
2 eieren
1 snuifje zout
Genoeg poedersuiker
Bereiding

Scheid eerst de eidooiers van de eiwitten, voeg het zout, de vanillesuiker en 15 g stevia zoetstof (of 30 g suiker) toe aan de eiwitten en klop ze stijf met een elektrische garde.
Voeg nu de resterende 15 g stevia zoetstof (of 30 g suiker) toe aan de eidooiers, klop ze 2-3 minuten met een elektrische garde zodat ze schuimig worden, voeg dan beetje bij beetje de eiwitten toe en meng met een spatel.
Zeef nu de bloem en voeg deze er in twee stappen aan toe, waarbij je erop let dat je het mengsel met de spatel mengt zodat het weer opneemt en geen klontjes vormt.
Als dit gedaan is, doe je het mengsel over in een spuitzak en maak je lange stroken zoals Savoiardi-koekjes (de een ver van de ander) op een met papier beklede lekbak en bestuif je met poedersuiker.
Bak ten slotte 12 minuten in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 180°C. Als je klaar bent, geniet dan van de koekjes.

Scroll to Top