Schokolade hilft besser gegen Husten als Kodein!

We hebben allemaal wel eens in zo’n situatie gezeten. We zitten in een vergadering, in een stille klas, in de kerk… en onze keel kriebelt. Je hoopt heel hard dat je niet begint te hoesten en iedereen stoort. Je probeert de hoest te smoren… Je wilt niet dat iedereen naar je kijkt (vooral niet zo angstig kijken door de verwachting van besmetting of door mensen die geïrriteerd zijn door dit storende geluid…).

Zorg, in afwachting van de volgende keer dat dit gebeurt, dat je wat pure chocolade bij de hand hebt!

Maar waarom?

Volgens professor Alyn Morice, hoofd cardiovasculaire en respiratoire studies aan de universiteit van Hull, is chocolade een effectievere manier om kriebelige kelen of irriterende hoest te verlichten dan receptvrije medicatie.

De hoestspecialist wijst op een recent onderzoek waarin patiënten die een nieuw medicijn met cacao innamen (in tegenstelling tot hoestsiroop) binnen twee dagen een aanzienlijke verbetering van hun hoest zagen.

 

Een ander onderzoek, uitgevoerd aan het Imperial College in Londen, legt ook uit dat cacao een alkaloïde bevat die effectiever is dan codeïne bij het onderdrukken van de drang om te hoesten.

Dit is logisch: de textuur van chocolade is kleveriger dan die van gewone hoestmedicijnen, wat betekent dat dit voedsel beter is uitgerust om je keel te bedekken en de zenuwuiteinden te beschermen die het gevoel van hoesten opwekken.

Natuurlijk moet er nog veel onderzoek worden gedaan, maar in de tussentijd zullen velen van ons de theorie graag testen!

Een cacaosiroop is al enige tijd verkrijgbaar in apotheken in het Verenigd Koninkrijk. Zou je er thuis ook toegang toe willen hebben? Of zou je liever gewoon een paar stukken goede chocolade eten? Hebt u het al geprobeerd?

De meesten van jullie vast wel!

 

De geschiedenis vertelt ons niet of een drogisterijmiddel gemaakt van cacao net zo lekker zou smaken als chocolade! Maar het is nog steeds natuurlijker dan codeïne, dat een opioïde is en gevaarlijker om verslaafd aan te raken dan chocolade!

Scroll to Top